Ni izdelkov v košarici.
Nazaj na nakupovanjeNi izdelkov v košarici.
Nazaj na nakupovanje18,00 € Original price was: 18,00 €.16,20 €Current price is: 16,20 €.
Bakterijske kulture za izdelavo kislega testa (droži).
Bakterijske kulture so glavni del kislega testa, ki ga v našem okolju največkrat poznamo pod imenom divji kvas, kvasec, ali še pogosteje – droži. Tradicionalno se tak nastavek naredi tako, da zmešamo moko in vodo in počakamo, da se razvijejo bakterije, ki nam nato pomagajo pri izdelavi kruha. Naša starter kultura vsebuje mlečnokislinske bakterije in kvasovke Lactobacillus brevis, Lactobacillus casei, Lactobacillus bulgaricus, Saccharomyces boulardii, ki bodo celoten postopek pospešile in ga naredile bolj zanesljivega. Tako se vam ne bo dogajalo, da bi imelo kislo testo neprijeten vonj ali kakšno drugo težavo. Prav tako vam starter kultura omogoča, da lahko vse skupaj hitro pričnete na novo in lahko občasno tudi pozabite na vaš nastavek.
Starter kultura je brez konzervansov, arom in dišav, brez glutena. Bakterije niso gensko spremenjene, pač pa tradicionalne bakterijske kulture mlečnokislinskih bakterij.
Podrobnejši podatki o izdelku:
Izdelek: ROŽI, starter kultura za kislo testo (droži)
Sestavine vrečke: Mlečnokislinske bakterije Lactobacillus brevis, Lactobacillus casei, Lactobacillus bulgaricus in kvasovka Saccharomyces boulardii.
V vrečki so bakterije v posušeni obliki. Bakterije omogočajo hiter in zanesljiv nastanek kislega testa, ki ga v našem okolju največkrat poznamo kot – droži. Bakterije se proizvajajo v strogo nadzorovanih, sterilnih razmerah, zato ni možno, da bi bile v stiku z običajnimi alergeni (oreščki, soja …). Vsebujejo pa mleko, zato si preberite opozorilo spodaj.
OPOZORILO: Izdelek vsebuje majhne količine mleka v prahu, saj bakterije pri nastajanju izdelka rastejo v medijih, ki vsebujejo mleko (iz ekološke proizvodnje). Ker se v kislo testo stalno dodaja novo moko in vodo, je končna količina mleka, po nekaj dohranjevanjih minimalna, prav tako pa pri peki kruha kislo testo predstavlja le del celotne mase. Če imate kakršnokoli vprašanje glede tega, nas kontaktirajte.
Aditivi: Bakterijske kulture so brez aditivov, popolnoma naravne, brez umetnih barvil, arom. Ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov in so brez glutena.
Količina bakterij: 1 g izdelka vsebuje vsaj 30 milijard živih bakterij Lactobacillus brevis, Lactobacillus casei, Lactobacillus bulgaricus, Saccharomyces Boulardii v primernem razmerju. To je vsaj dvojna količina v primerjavi z običajnimi starter kulturami za kislo testo. Zato je gotovost, da vam bo kislo testo uspelo praktično 100 %.
Izvor: Narejeno v EU.
Shranjevanje in rok uporabe: Bakterije je najbolje shranjevati v zamrzovalniku. Tako imajo rok uporabe dve leti. Ko jih vzamete iz zamrzovalnika, jih lahko brez težav ponovno vrnete v zamrzovalnik. Druga možnost je shranjevanje v hladilniku, rok uporabe pa je v tem primeru skrajšan na 6 mesecev. Izogibati je je potrebno daljšemu shranjevanju na sobni temperaturi. Lahko se brez težav transportirajo na sobni temperaturi, ko pa je možno, jih prestavimo v hladilnik ali zamrzovalnik.
Navodila za uporabo: Osnovni recept za uporabo bakterij in izdelavo kislega testa dobite tukaj.
Možnost ponovne uporabe izdelka: Kislo testo je namenjeno temu, da se stalno prenaša in dohranjuje, zato ga lahko vzdržujete tudi več mesecev. Novo vrečko starter kulture potrebujete, če iz kakršnega koli razloga želite pričeti znova.