Podrobnejši podatki o izdelku:

Izdelek: ROŽI, starter kultura za kislo testo (droži)

Sestavine vrečke: Mlečnokislinske bakterije Lactobacillus brevis, Lactobacillus casei, Lactobacillus bulgaricus in kvasovka Saccharomyces boulardii.

V vrečki so bakterije v posušeni obliki. Bakterije omogočajo hiter in zanesljiv nastanek kislega testa, ki ga v našem okolju največkrat poznamo kot – droži. Bakterije se proizvajajo v strogo nadzorovanih, sterilnih razmerah, zato ni možno, da bi bile v stiku z običajnimi alergeni (oreščki, soja …). Vsebujejo pa mleko, zato si preberite opozorilo spodaj.

OPOZORILO: Izdelek vsebuje majhne količine mleka v prahu, saj bakterije pri nastajanju izdelka rastejo v medijih, ki vsebujejo mleko (iz ekološke proizvodnje). Ker se v kislo testo stalno dodaja novo moko in vodo, je končna količina mleka, po nekaj dohranjevanjih minimalna, prav tako pa pri peki kruha kislo testo predstavlja le del celotne mase. Če imate kakršnokoli vprašanje glede tega, nas kontaktirajte.

Aditivi: Bakterijske kulture so brez aditivov, popolnoma naravne, brez umetnih barvil, arom. Ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov in so brez glutena.

Količina bakterij: 1 g izdelka vsebuje vsaj 30 milijard živih bakterij Lactobacillus brevis, Lactobacillus casei, Lactobacillus bulgaricus, Saccharomyces Boulardii  v primernem razmerju. To je vsaj dvojna količina v primerjavi z običajnimi starter kulturami za kislo testo. Zato je gotovost, da vam bo kislo testo uspelo praktično 100 %.

Izvor: Narejeno v EU.

Shranjevanje in rok uporabe: Bakterije je najbolje shranjevati v zamrzovalniku. Tako imajo rok uporabe dve leti. Ko jih vzamete iz zamrzovalnika, jih lahko brez težav ponovno vrnete v zamrzovalnik. Druga možnost je shranjevanje v hladilniku, rok uporabe pa je v tem primeru skrajšan na 6 mesecev. Izogibati je je potrebno daljšemu shranjevanju na sobni temperaturi. Lahko se brez težav transportirajo na sobni temperaturi, ko pa je možno, jih prestavimo v hladilnik ali zamrzovalnik.

Navodila za uporabo: Osnovni recept za uporabo bakterij in izdelavo kislega testa dobite tukaj.

Možnost ponovne uporabe izdelka: Kislo testo je namenjeno temu, da se stalno prenaša in dohranjuje, zato ga lahko vzdržujete tudi več mesecev. Novo vrečko starter kulture potrebujete, če iz kakršnega koli razloga želite pričeti znova.