Podrobnejši podatki o izdelku:

Izdelek: KIMO, starter kultura za kislo mleko

Teža: 2 g starter kulture za 4 L kislega mleka, ki jo lahko porabite v več delih!

Sestavine vrečke: Mlečnokislinske bakterije Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis

Opomba: Starter kulturi FANI in KIMO se razlikujeta v razmerju bakterij v mešanici. Ravno zaradi tega se bistveno razlikujeta v končnem karakterju in okusu kislega mleka. FANI daje bolj sveže in lahkotno kislo mleko, KIMO pa takega z nekaj več karakterja in okusa.

V vrečki s starter kulturo KIMO so bakterije, ki iz mleka naredijo pravo domače kislo mleko, z masleno sirnim karakterjem, ki je izjemno okusno, primerno tako za zajtrk, večerjo, ali pa za predelavo v skuto ali namaze. Starter kultura je v posušeni (liofilizirani) obliki. Proizvaja se v strogo nadzorovanih, sterilnih razmerah, zato ni možno, da bi bila v stiku z običajnimi alergeni (oreščki, soja …). Vsebuje pa približno 20 % mleka v prahu, saj bakterije pri nastajanju izdelka rastejo v medijih, ki vsebujejo mleko (iz ekološke proizvodnje). Ker se pri nastajanju kislega mleka doda zelo majhno količino starter kulture KIMO, je mogoča tudi izdelava brezlaktoznih izdelkov in izdelkov iz rastlinskih napitkov. Starter kultura KIMO je prav tako primerna za izdelavo domače skute, primerna za uporaba pri vlaganju zelenjave in še kje. Za več informacij nas kontaktirajte.

Prehranske informacije: Izdelek ne vsebuje dodanega sladkorja, maščob, proteinov, vitamina A, vitamina C, železa ali kalcija.

Aditivi: Starter kulture so brez aditivov, popolnoma naravne, brez umetnih barvil, arom. Ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov in so brez glutena.

Količina bakterij: 1 g izdelka vsebuje vsaj 2,5 milijard živih bakterij Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis v primernem razmerju. Količina bakterij in njihova živost je takšna, da vam bo kislo mleko z gotovostjo nastalo.

Izvor: Proizvedeno v EU.

Shranjevanje in rok uporabe: Bakterije je najbolje shranjevati v zamrzovalniku. Tako imajo rok uporabe dve leti. Ko jih vzamete iz zamrzovalnika, jih lahko brez težav ponovno vrnete v zamrzovalnik, poskrbite pa, da jih boste dobro zaprli. Druga možnost je shranjevanje v hladilniku, rok uporabe pa je v tem primeru skrajšan na 6 mesecev. Izogibati se je potrebno daljšemu shranjevanju na sobni temperaturi. Lahko se brez težav transportirajo na sobni temperaturi, ko pa je možno, jih prestavimo v hladilnik ali zamrzovalnik.

Navodila za uporabo: Osnovni recept za uporabo bakterij in izdelavo kislega mleka dobite tukaj. Ob naročilu vam bomo poslali tudi elektronsko obliko receptov za alternativne možnosti, ali pa vam bomo svetovali z nasveti, če želite uporabiti kakšno drugo vrsto mleka.

Možnost ponovne uporabe izdelka: Gre za tradicionalno starter kulturo, zato jo lahko ponovno uporabite (del že narejenega kislega mleka prenesete v novo mleko), tudi večkrat. Število ponovitev pa je odvisno od vašega dela, higiene.

Teža izdekla (g)

1,5 g za 2 L kislega mleka, 2 g za 4 L kislega mleka, 6 g za 16 L kislega mleka