• Izdelki
  • Recepti
  • Znanje
  • Storitve
  • O nas
  • Kontakt
0 0

Ni izdelkov v košarici.

Nazaj na nakupovanje
Košarica (0)
Vmesni seštevek: €0,00

Blagajna

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Menu Kategorije
  • Izdelki
  • Recepti
  • Znanje
  • Storitve
  • O nas
  • Kontakt
  • Starter kulture - vse v enem
  • Razprodaja - krajši rok trajanja
  • Stari starterji
  • Dodatki
  • Starter kulture
  • Starter kulture - kompleti
  • Starter kulture - kombinacije
  • Starter kit
Košarica 0
Prijava / Odjava
0 0
0 Košarica

Ni izdelkov v košarici.

Nazaj na nakupovanje
Košarica (0)
Vmesni seštevek: €0,00

Blagajna

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Nazaj na prejšnjo stran
Domov

Znanje

naslovna-znanje

OSNOVE MIKROBIOLOGIJE

dav
Več o tem

O mikroorganizmih

Mikroorganizmi so zelo raznoliki. Nekateri koristni, drugi nevarni, spet tretjim je prav malo mar za človeka. Pomembno je, da poznamo osnovne razlike med njimi, predvsem... Preberi več
dav
Več o tem

Kako uničiti mikroorganizme

Mikroorganizme, kljub njihovi raznolikosti, uničujemo na enak način. Vsi so namreč sestavljeni iz zelo podobnih gradnikov – beljakovin, polisaharidov, lipidov. Pri pridelavi hrane si želimo... Preberi več
stevilke-mikroorganizmi
Več o tem

O številkah in mikroorganizmih

Ko se pogovarjamo o mikroorganizmih, se običajno pogovarjamo o milijardah ali še višje. Njihovo število se nam običajno zdi nepredstavljivo visoko. Ko kupujemo kakšen probiotični... Preberi več

MIKROBIOLOGIJA HRANE

starterske-kulture
Več o tem

O starter kulturah

O starter kulturah ali biokulturah govorimo takrat, ko pri nekem procesu sodelujejo mikroorganizmi. Ne glede na to, ali govorimo o nastanku jogurta, kislega mleka, kislega... Preberi več
fermentirana-hrana
Več o tem

O fermentirani hrani

S pojmom fermentirana hrana označujemo hrano, ki je nastala s pomočjo mikroorganizmov. Mikroorganizmi s svojim delovanjem osnovno surovino (mleko, moko, zelenjavo, grozdni sok, slad ipd.)... Preberi več
dav
Več o tem

O mlečnokislinskih bakterijah

Mlečnokislinske bakterije so najpogosteje uporabljene bakterijske kulture, ne samo pri nastajanju fermentirane hrane, pač pa tudi kot probiotične kulture v različnih prehranskih dopolnilih. Največkrat mlečnokislinske... Preberi več
nevarnosti-hrana
Več o tem

Mikrobiološke nevarnosti pri hrani

Vsako živilo ima v sebi veliko hranil, ki so magnet za različne mikroorganizme. Zato je varnost hrane pomembna tema. V industriji običajno dobro nadzorujejo celotne... Preberi več

PRIPRAVE FERMENTIRANE HRANE

predpriprava-01
Več o tem

Priprava prostora in orodja

Vsako delo s hrano zahteva predpripravo in ustrezno higieno, da zagotovimo, da bo naša hrana varna in užitna. Pri tem je ključno, da razumemo, kaj... Preberi več
umivanje-rok
Več o tem

Osebna higiena

Nevarni mikroorganizmi, ki se znajdejo v naši hrani, so največkrat posledica slabe osebne higiene tistega, ki hrano pripravlja. Pri tem ne govorimo zgolj o fermentirani... Preberi več
priprava-surovine
Več o tem

Priprava surovine

Ko govorimo o fermentirani hrani, je zelo pomembno, da najdemo tudi ustrezno surovino (mleko, moko, grozdje, zelje ipd.). Prav nič nam ne pomaga, če se... Preberi več
Sirotka in grški jogurt
Več o tem

Sirotka in njena uporaba

Kisla sirotka nastane pri izdelavi grškega jogurta. Največkrat konča v odtoku, pa za to ni prav nobene potrebe. Gre za tekočino polno hranil in mineralov,... Preberi več

O FERMENTIRANIH MLEČNIH IZDELKIH

jogurt-znanje
Več o tem

Jogurt

Jogurt je eno najbolj zdravih in pogostih živil, ki se lahko znajde na naši mizi. Je zelo preprosto živilo, ki vas preseneti s svojo svežino,... Preberi več
recept-kefir1
Več o tem

Kefir

Kefir je fermentiran mlečni izdelek, ki je vedno bolj pogost mlečni izdelek na naših jedilnikih. Tako kot pri jogurtu, kislemu mleku ali kakšnih drugih mlečnih... Preberi več
grski-tip-jogurta-znanje
Več o tem

Grški tip jogurta

Grški jogurt oz. grški tip jogurta je vsem dobro poznan mlečni izdelek, ki je postal popularen predvsem zaradi svoje posebne teksture, okusa in predvsem večjega... Preberi več

BAKTERIJE V FERMENTIRANIH IZDELKIH

pomen-bakterij-v-mleku
Več o tem

Pomen bakterij v mlečnih izdelkih

Kot že samo ime pove, mlečni izdelki nastanejo iz mleka. Včasih je bilo najpogosteje uporabljeno ovčje in kozje mleko. Dandanes igra glavno vlogo predvsem kravje... Preberi več
recept-jogurt1
Več o tem

Bakterije v jogurtu

Pri nastanku jogurta sta pomembni dve bakterijski vrsti. Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus (na kratko tudi Lactobacillus bulgaricus), ter Streptococcus thermophilus. Če damo v mleko druge... Preberi več
mikroorganizmi-v-kefirju
Več o tem

Mikroorganizmi v kefirju

Pri nastajanju kefirja sodeluje množica različnih vrst bakterij. Tudi več kot 50. Ravno zaradi tega daje kefir bistveno bolj zapleteno aromo, okus, teksturo, kot npr.... Preberi več

Kategorije

  • RECEPTI
    • Osnove pri pripravi hrane
    • Osnovni recepti – kislo testo
    • Osnovni recepti – mlečni izdelki
    • Posebnosti in triki pri izdelavi mlečnih izdelkov
  • STORITVE
    • Analiza prisotnosti mikroorganizmov v vodovodnih sistemih
    • Izolacija bakterij in kvasovk iz okolja
    • Nadzor sterilizacije z bakterijskimi sporami
  • ZNANJE
    • Bakterije v fermentiranih izdelkih
    • Mikrobiologija hrane
    • O fermentiranih mlečnih izdelkih
    • Osnove mikrobiologije
    • Priprava fermentirane hrane

Zadnji prispevki

Kislo mleko

10.12.2020 Komentarji so izklopljeni za Kislo mleko

Bel kruh s starter kulturo ROŽI

10.12.2020 Komentarji so izklopljeni za Bel kruh s starter kulturo ROŽI

Kako nadzorovati okus in strukturo

26.11.2020 Komentarji so izklopljeni za Kako nadzorovati okus in strukturo

Izdelki

Jogo
Kefi
Grjo
Roži

Informacije

O nas
Spletni piškotki
Politika zasebnosti
Pogosta vprašanja
Kontakt z nami

Podpora

Splošni pogoji
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt

Mikrobiologija Avberšek d.o.o.
Lipa 10
3320 Velenje

T: 069 75 10 10
E: info@mikrobinapolici.si

Sledite nam:  

© Mikrobi na polici

 Izdelava spletnih trgovin