Podrobnejši podatki o izdelku:

Izdelek: GRJO, starter kultura za grški tip jogurta

Sestavine vrečke: Mlečnokislinske bakterije Lactobacillus bulgaricus in Streptococcus thermophilus

V vrečki s starter kulturo GRJO so bakterije, ki iz mleka naredijo grški tip jogurta. Starter kultura je v posušeni (liofilizirani) obliki. Proizvaja se v strogo nadzorovanih, sterilnih razmerah, zato ni možno, da bi bila v stiku z običajnimi alergeni (oreščki, soja …). Vsebuje pa približno 20 % mleka v prahu, saj bakterije pri nastajanju izdelka rastejo v medijih, ki vsebujejo mleko (iz ekološke proizvodnje). Ker se pri izdelavi izdelka doda zelo majhno količino starter kulture GRJO, je mogoča izdelava brezlaktoznih izdelkov in izdelkov iz rastlinskih napitkov. Za več informacij nas kontaktirajte.

Prehranske informacije: Izdelek ne vsebuje dodanega sladkorja, maščob, proteinov, vitamina A, vitamina C, železa ali kalcija.

Aditivi: Starter kulture so brez aditivov, popolnoma naravne, brez umetnih barvil, arom. Ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov in so brez glutena.

Količina bakterij: 1 g izdelka vsebuje vsaj 25 milijard živih bakterij Lactobacillus bulgaricus in Streptococcus thermophilus v primernem razmerju. To je vsaj dvojna količina v primerjavi z običajnimi starter kulturami. Zato je gotovost, da vam bo jogurt uspel praktično 100 %.

Izvor: Proizvedeno v EU.

Shranjevanje in rok uporabe: Bakterije je najbolje shranjevati v zamrzovalniku. Tako imajo rok uporabe dve leti. Ko jih vzamete iz zamrzovalnika, jih lahko brez težav ponovno vrnete v zamrzovalnik, poskrbite pa, da boste vrečko dobro zaprli. Druga možnost je shranjevanje v hladilniku, rok uporabe pa je v tem primeru skrajšan na 6 mesecev. Izogibati se je potrebno daljšemu shranjevanju na sobni temperaturi. Lahko se brez težav transportirajo na sobni temperaturi, ko pa je možno, jih prestavimo v hladilnik ali zamrzovalnik.

Navodila za uporabo: Osnovni recept za uporabo bakterij in izdelavo grškega tipa jogurta dobite tukaj. Ob naročilu vam bomo poslali tudi elektronsko obliko receptov za alternativne možnosti, ali pa vam bomo svetovali z nasveti, če želite uporabiti kakšno drugo vrsto mleka.

Možnost ponovne uporabe izdelka: Gre za tradicionalno bakterijsko kulturo, zato lahko jogurt, ki ste ga že naredili, uporabite pri novi seriji mleka (del jogurta prenesete v novo mleko), tudi večkrat.