Nazaj na prejšnjo stran

Podrobnejši podatki o izdelku:

Izdelek: JOGO, starter kultura za jogurt

Sestavine vrečke: Mlečnokislinske bakterije Lactobacillus bulgaricus in Streptococcus thermophilus

V vrečki s starter kulturo JOGO so bakterije, ki iz mleka naredijo jogurt. Starter kultura je v posušeni (liofilizirani) obliki. Proizvaja se v strogo nadzorovanih, sterilnih razmerah, zato ni možno, da bi bila v stiku z običajnimi alergeni (oreščki, soja …). Vsebuje pa približno 20 % mleka v prahu, saj bakterije pri nastajanju izdelka rastejo v medijih, ki vsebujejo mleko (iz ekološke proizvodnje). Ker se pri nastajanju jogurta doda zelo majhno količino starter kulture JOGO, je mogoča tudi izdelava brezlaktoznih izdelkov in izdelkov iz rastlinskih napitkov. Za več informacij nas kontaktirajte.

Prehranske informacije: Izdelek ne vsebuje dodanega sladkorja, maščob, proteinov, vitamina A, vitamina C, železa ali kalcija.

Aditivi: Starter kulture so brez aditivov, popolnoma naravne, brez umetnih barvil, arom. Ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov in so brez glutena.

Količina bakterij: 1 g izdelka vsebuje vsaj 25 milijard živih bakterij Lactobacillus bulgaricus in Streptococcus thermophilus v primernem razmerju. To je vsaj dvojna količina v primerjavi z običajnimi starter kulturami. Zato je gotovost, da vam bo jogurt uspel praktično 100 %.

Izvor: Proizvedeno v EU.

Shranjevanje in rok uporabe: Bakterije je najbolje shranjevati v zamrzovalniku. Tako imajo rok uporabe dve leti. Ko jih vzamete iz zamrzovalnika, jih lahko brez težav ponovno vrnete v zamrzovalnik, poskrbite pa, da jih boste dobro zaprli. Druga možnost je shranjevanje v hladilniku, rok uporabe pa je v tem primeru skrajšan na 6 mesecev. Izogibati se je potrebno daljšemu shranjevanju na sobni temperaturi. Lahko se brez težav transportirajo na sobni temperaturi, ko pa je možno, jih prestavimo v hladilnik ali zamrzovalnik.

Navodila za uporabo: Osnovni recept za uporabo bakterij in izdelavo jogurta dobite tukaj. Ob naročilu vam bomo poslali tudi elektronsko obliko receptov za alternativne možnosti, ali pa vam bomo svetovali z nasveti, če želite uporabiti kakšno drugo vrsto mleka.

Možnost ponovne uporabe izdelka: Gre za tradicionalno starter kulturo, zato jo lahko ponovno uporabite (del jogurta prenesete v novo mleko), tudi večkrat.