• Izdelki
  • Recepti
  • Znanje
  • Storitve
  • O nas
  • Kontakt
0 0

Ni izdelkov v košarici.

Nazaj na nakupovanje
Košarica (0)
Vmesni seštevek: €0,00

Blagajna

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Menu Kategorije
  • Izdelki
  • Recepti
  • Znanje
  • Storitve
  • O nas
  • Kontakt
  • Dodatki
  • Starter kulture - kompleti
  • Starter kit
  • Starter kulture
  • Starter kulture - kombinacije
  • Starter kulture - vse v enem
  • Razprodaja - krajši rok trajanja
  • Stari starterji
Košarica 0
Prijava / Odjava
0 0
0 Košarica

Ni izdelkov v košarici.

Nazaj na nakupovanje
Košarica (0)
Vmesni seštevek: €0,00

Blagajna

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Nazaj na prejšnjo stran
Domov Blog RECEPTI Osnove pri pripravi hrane

Veganski jogurti?

Veganski jogurti?

24.08.2020 /Posted byadmin

Starter kulture JOGU, KEFI in GRJO je mogoče uporabiti tudi skupaj z različnimi napitki, kot so sojino, riževo, mandljevo, ovseno ipd. mleko. Gre za produkte, ki jih povezujemo z veganstvom, vendar je tukaj potrebno omeniti, da so naše starter kulture rasle v najbolj naravnem okolju – na mleku, zato vsebujejo mleko v prahu in strogo gledano, niso primerne za vegane. 

Naši izdelki vsebujejo približno 0,2 g mleka v prahu na gram izdelka. Če torej stresete 1 g izdelka v 1 L napitka, boste imeli koncentracijo mleka v vašem izdelku 0,2 g na liter, kar je izjemno malo, pa še to mleko vam bodo bakterije zelo hitro predelale in razgradile.

Če vas vse to še vedno moti, imate možnost, da si naredite npr. en liter jogurta z napitkom po svoji izbiri in nato del tega napitka uporabite za še en liter jogurta, prvi liter pa zavržete. Oziroma ga ponudite komu, ki mu je tako živilo sprejemljivo.

Ne glede na to, iz kakšnega napitka si boste pripravili vaš jogurt ali kefir, prej ali slej boste naleteli na težavo, da ti napitki niso sami po sebi sposobni narediti teksture jogurta – se zgostiti, zato jim morate pri tem pomagati z dodatki. Najbolje je uporabiti agar, lahko pa se poslužite tudi drugih želirnih sredstev (želatina, pektin), vendar obstaja možnost, da ju bodo bakterije razgradile, jogurt pa se ne bo strdil.

V kolikor se boste odločili za uporabo agarja, morate vaš napitek segreti na najmanj 85 °C, da se agar stopi, nato pa je potrebno pri 45 °C vmešati starter kulturo (JOGO), izdelek pa najprej ohladiti, da se agar strdi, šele nato ga ponovno postavite na toplo. V kolikor tega ne boste naredili, se vam bodo napitki ločili na trdno in vodno fazo, zaradi nastanka kisline oz. znižanja pH napitka. Ker je na voljo res izjemno veliko kombinacij, bomo recepte za jogurt iz tovrstnih napitkov objavljali sproti, ko nam jih uspe izvesti. Vedno pa smo vam na voljo za vprašanja in nasvete glede teh izdelkov.

Podobni članki

Več o tem

Kislo mleko

Predgovor Kislo mleko je mlečni izdelek, ki takoj prikliče spomine na visokogorske pašnike, gore, hribe. Gre za tradicionalen izdelek, ki ga, tako kot različne jogurte... Preberi več
Več o tem

Bel kruh s starter kulturo ROŽI

Z našo starter kulturo ROŽI vam bo kisli nastavek za pripravo različnih stvari zagotovo uspel. Potem se začne vaše delo – spoznavanje moke, ki jo... Preberi več
Več o tem

Kako nadzorovati okus in strukturo

Ko se enkrat odločimo, da bomo delali domače jogurte, se prej ali slej znajdemo pred nekaterimi vprašanji, ki se porajajo, ko želimo doseči točno določene... Preberi več
Več o tem

Vodni kefir

Vodni kefir je izdelek, ki je vsekakor nekoliko nenavaden. Navajeni smo namreč, da je kefir izdelek, ki je povezan z mlekom. Ker pa je bil... Preberi več
Več o tem

Kako zgostiti jogurt

Velikokrat je naša želja, poleg dobrega in okusnega jogurta tudi to, da je gost in kremast. Pri tem le manjšo vlogo igrajo bakterije, veliko bolj... Preberi več

Comments are closed

Kategorije

  • RECEPTI
    • Osnove pri pripravi hrane
    • Osnovni recepti – kislo testo
    • Osnovni recepti – mlečni izdelki
    • Posebnosti in triki pri izdelavi mlečnih izdelkov
  • STORITVE
    • Analiza prisotnosti mikroorganizmov v vodovodnih sistemih
    • Izolacija bakterij in kvasovk iz okolja
    • Nadzor sterilizacije z bakterijskimi sporami
  • ZNANJE
    • Bakterije v fermentiranih izdelkih
    • Mikrobiologija hrane
    • O fermentiranih mlečnih izdelkih
    • Osnove mikrobiologije
    • Priprava fermentirane hrane

Zadnji prispevki

Kislo mleko

10.12.2020 Komentarji so izklopljeni za Kislo mleko

Bel kruh s starter kulturo ROŽI

10.12.2020 Komentarji so izklopljeni za Bel kruh s starter kulturo ROŽI

Kako nadzorovati okus in strukturo

26.11.2020 Komentarji so izklopljeni za Kako nadzorovati okus in strukturo

Izdelki

Jogo
Kefi
Grjo
Roži

Informacije

O nas
Spletni piškotki
Politika zasebnosti
Pogosta vprašanja
Kontakt z nami

Podpora

Splošni pogoji
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt

Mikrobiologija Avberšek d.o.o.
Lipa 10
3320 Velenje

T: 069 75 10 10
E: info@mikrobinapolici.si

Sledite nam:  

© Mikrobi na polici

 Izdelava spletnih trgovin